Afgiftesystemen

AFGIFTESYSTEMEN, LAGE TEMPERATUURSVERWARMING

Het rendement van de warmtepomp is oa. afhankelijk van het afgiftesysteem. Een warmtepomp haalt het hoogste rendement met lage temperatuursverwarming aangezien de warmtepomp uw leidingen gemiddeld verwarmd tot een 35°C. Vloerverwarming is de meest ideale verwarming maar ook met ventiloconvectoren is de warmtepomp energie-efficiënt.

VLOERVERWARMINGSSYSTEMEN

Vloerverwarming kan geplaatst worden met een tackersysteem. Dit systeem wordt ook wel eens het natte vloerverwarmingssysteem genoemd aangezien er een laag chape over de vloerverwarming wordt gegoten. Deze manier is het meest gebruikt en is ook het budgetvriendelijkst.

Een droog systeem wordt aangeraden wanneer men een snelle reactie wenst en zo weinig mogelijk uitzetvoegen. Ook ideaal bij renovatie omdat de dekvloer kan beperkt worden tot 4 cm.

Ook het plaatsen van vloerverwarming met een noppenfolie behoort tot de mogelijkheden. Dit vloerverwarmingssysteem wordt eventueel voorzien bij geluidisolatie om doorprikking te voorkomen.

WANDVERWARMING

Wandverwarming is net als vloerverwarming een goede oplossing en geeft in de badkamer extra comfort. Deze wordt net voor het bezetten van de muren geplaatst. Ook plafondverwarming is een optie.

WANDVERWARMING

Het vloerverwarmingssysteem biedt ook de mogelijkheid tot het koelen van uw woning. Dit door een koeleenheid te installeren bij de warmtepomp. In plaats van water van 35°C door de leidingen te sturen, wat de warmtepomp in de winter zal doen, stuur de pomp nu water van zo’n 17°C door de vloerverwarming. Dit zorgt voor verkoeling in de zomermaanden. De naturel koeling box kan ook op latere tijdstip aangesloten worden op uw warmtepomp.

Contacteer ons

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacybeleid